Sök:

Sökresultat:

4707 Uppsatser om Datorstött samarbete - Sida 1 av 314

(En)samarbete i slöjden? : En observationsstudie om hur elever samarbetar i skolslöjden.

Syftet med denna studie Àr att undersöka hur elever samarbetar i skolslöjden och vilka funktioner detta samarbete fyller. Genom att observera hur elever i Ärskurs nio samarbetade under slöjdlektionerna samlades material till studien in, material som sedan analyserades och kategoriserades.Resultatet av analysen blev fyra kategorier, eller typer av samarbete;Kunskapsförmedlande samarbete, Diskuterande samarbete, Samarbete nÀr den egna kroppen inte rÀcker till samt BekrÀftande samarbete. Analyser gjordes Àven av hur tillgÀngliga lÀrarna var under de olika lektionerna och hur detta kan ha inverkat pÄ elevernas samarbete, samt rummet och arbetsmiljöns förmodade inverkan..

Samarbete inom gymnasieskolans teaterÀmne

Den hÀr litteraturstudien fördjupar sig i hur forskningen beskriver samarbete inom gymnasieskolans teaterÀmne. Genom att undersöka hur aktuell forskning diskuterar samarbete inom teaterundervisningen vill studien erbjuda en utökad förstÄelse för olika aspekter av samarbete i skolans teaterÀmne. Studien visar att forskningen huvudsakligen ser samarbete i teaterÀmnet som viktigt och anvÀndbart, och olika aspekter av samarbete utkristalliserar sig. Styrdokumenten nÀmner frekvent samarbete, men en utvecklad definition saknas. En fördjupad förstÄelse för samarbetets olika aspekter skulle ge teaterlÀrare bÄde verktyg i det praktiska arbete och underlÀtta betygsÀttning..

SAMARBETE I CSCW-MILJÖER

VĂ„rterminen 2006.

ModersmÄlslÀrares och klasslÀrares syn pÄ samarbete

ModersmÄlslÀrare och klasslÀrares syn pÄ samarbete.

Mikrobryggerier: En studie om horisontellt samarbete

Syftet med det hÀr examensarbetet Àr att undersöka om det finns nÄgot samarbete mellan de svenska mikrobryggerierna, samt att titta vidare pÄ hur detta samarbete kan tÀnkas se ut. Datainsamling har skett i form av fyra delvis strukturerad telefonintervjuer med bryggerier i olika storlekar. Bryggerierna som deltagit i arbetet Àr Oceanbryggeriet, Gamla SlottskÀllans Bryggeri, Kallebryggeriet och OppigÄrds Bryggeri. För att besvara syftet har tre huvudomrÄden undersökts: samarbetsomrÄden, vilken typ av samarbete det handlar om och slutligen anledningen till samarbetet. Resultatet har varit ganska spritt, men tyder pÄ att det samarbete som sker Àr av primÀr informell struktur, men att föreningen Sveriges SmÄbryggerier har, sedan sin start 2008, inkluderat en stor andel av bryggerierna och börjat skapa ett mer formellt samarbete mellan bryggerierna..

Samarbete mellan olika verksamheter inom vÄrd och omsorg : Konsekvenser för olika personalgrupper

VÄr uppsats syfte Àr att belysa konsekvenser av ett nyinfört samarbete mellan verksamhetsomrÄden inom vÄrd- och omsorgsorganisationer. Genom kvalitativa intervjuer med enhetschefer samt omvÄrdnadspersonal sÄ har det empiriska materialet samlats in frÄn tvÄ olika kommuner i Sverige. För att analysera har vi anvÀnt oss av administrativ teori samt teorier om ledarskap. Resultatet visade att enhetschefer tenderar att vara mer positiva inför samarbete som arbetsform Àn omvÄrdnadspersonal. Vi menar att Àven om bÄda yrkeskategorierna arbetar utifrÄn samma mÄl, att ge god omvÄrdnad för brukarna, sÄ skiljer sig synen pÄ samarbete som arbetsmetod.

Samarbete ? ideal och verklighet : Sex gymnasielÀrare och fem skolbibliotekarier ger sin syn pÄ samarbete

Den hÀr uppsatsen Àr en kvalitativ intervjustudie om hur lÀrare och skolbibliotekarier frÄn fyra gymnasieskolor tolkar begreppet  ?samarbete? samt hur de erfar samarbete med den andra yrkesgruppen. Sex gymnasielÀrare och fem skolbibliotekarier berÀttar om sitt arbete, sin syn pÄ samarbete och om sina erfarenheter av att samarbeta med den andra yrkesgruppen. Studiens resultat visar bland annat pÄ att det finns stora skillnader i deras respektive yrkeskulturer vilket lÀtt leder till kulturkrockar. Exempelvis har lÀrarna och bibliotekarierna en gemensam idealbild av samarbete.

Barnsjuksköterskors upplevelse av samarbete mellan neonatal och förlossningen - En pilotstudie om barnsjuksköterskors upplevelse av samarbete mellan neonatal och förlossningen vid riskförlossning

Introduktion: Vid en riskförlossning Àr det viktigt att det finns ett fungerande samarbete mellan vÄrdpersonalen pÄ neonatal och förlossningen dÄ omvÄrdnaden inkluderar bÄde mor och barn och de bör ses som en helhet.Syfte: Syftet med studien Àr att beskriva barnsjuksköterskors upplevelse av samarbete mellan neonatal och förlossningen vid riskförlossning. Metod: En kvalitativ metod med en fenomenologisk ansats anvÀndes i denna pilotstudie. TvÄ barnsjuksköterskor intervjuades.Resultat: Studiens resultat redovisas under fyra huvudteman, Att det finns ett samarbete, Att befinna sig i olika organisationer, Att trÀnas i samarbete och Att förbereda förÀldrarna genom samarbete. Barnsjuksköterskorna beskrev hinder och möjligheter som de upplever finns för samarbete mellan neonatal och förlossningen. Hinder som de upplevde var t.ex.

Skriftliga omdömen - pedagogers uppfattningar

Syftet med det hÀr examensarbetet Àr att undersöka om det finns nÄgot samarbete mellan de svenska mikrobryggerierna, samt att titta vidare pÄ hur detta samarbete kan tÀnkas se ut. Datainsamling har skett i form av fyra delvis strukturerad telefonintervjuer med bryggerier i olika storlekar. Bryggerierna som deltagit i arbetet Àr Oceanbryggeriet, Gamla SlottskÀllans Bryggeri, Kallebryggeriet och OppigÄrds Bryggeri. För att besvara syftet har tre huvudomrÄden undersökts: samarbetsomrÄden, vilken typ av samarbete det handlar om och slutligen anledningen till samarbetet. Resultatet har varit ganska spritt, men tyder pÄ att det samarbete som sker Àr av primÀr informell struktur, men att föreningen Sveriges SmÄbryggerier har, sedan sin start 2008, inkluderat en stor andel av bryggerierna och börjat skapa ett mer formellt samarbete mellan bryggerierna..

"Man har ju alltid att lÀra frÄn varandra pÄ nÄgot sÀtt": om
möjligheterna att utveckla ett samarbete mellan
inriktningarna Idrott och hÀlsa med friluftsprofil vid LuleÄ
tekniska universitet och Friluftsgymnasiet i LuleÄ

Denna studie syftar till att undersöka hur ett samarbete mellan inriktningarna Idrott och hÀlsa med friluftsprofil vid LuleÄ tekniska universitet och Friluftsgymnasiet i LuleÄ skulle kunna se ut. En kvalitativ metod anvÀndes dÀr rektorer, inriktningsansvariga, studenter och elever intervjuades för att söka perspektiv pÄ hur ett samarbete mellan inriktningarna kan utformas. Vidare analyserades intervjuerna och olika teman skapades som vi ansÄg relevanta för undersökningen. Resultatet visar att de vi intervjuade har en likartad syn pÄ samarbete och dess former. De menade att genom ett samarbete kan kunskap byggas.

Operationssjuksköterskors och kirurgers uppfattning om samarbete i operationslaget

Fel i operationssalen kan fÄ stora konsekvenser. Enligt bÄde WHO och Socialstyrelsen Àr kommunikation och koordination den frÀmsta orsaken till vÄrdskador inom sjukvÄrden. Operationsavdelningen Àr den plats inom sjukvÄrden dÀr flest vÄrdskador hÀnder och de beror ofta pÄ dÄligt samarbete i operationslaget. Studier har visat att störst skillnad i uppfattning om effektivt samarbete finns hos operationssjuksköterskor och kirurger. Operationssjuksköterskor beskriver gott samarbete som nÀr deras arbetsinsats respekteras medan ett gott samarbete för kirurger kÀnnetecknas av att ha operationssjuksköterskor som förutser deras behov och följer instruktioner.

Samarbete över grÀnserna - En studie om samverkan mellan Studie- och yrkesvÀgledare och elevvÄrden

Min uppsats handlar om Studie- och yrkesvÀgledarens eventuella samarbete med elevvÄrden. En av anledningarna till att jag valt detta tema Àr att det finns sÄ lite skrivet om Syv integrerat med elevvÄrden. Jag stÀller bland annat följande frÄgor: Hur kan ett eventuellt samarbete se ut? Hur stÀller man sig som Syv till det elevvÄrdande arbetet? Svaren till dessa frÄgor har jag samanstÀllt i denna uppsats. Det jag bland annat kommer fram till Àr att eleverna har en hel del förÀndringar framför sig som bör bejakas av relevant personal pÄ skolan..

Ett kreativt samarbete

Vi Àmnar, med denna uppsats, att utforska det kreativa omrÄdet efter ett fenomen vi valt att kalla för Det kreativa samarbetet. Uppsatsen undersöker om huruvida en arsenal av kreatörer inom olika kompetensomrÄden kan vÀgas mot den ensamma kreatörens arbetssÀtt. Sammanfattningsvis vill vi undersöka kombinationen av de tvÄ begreppen kreativitet och samarbete och dessas inverkan pÄ en arbetsprocess inom kreativt skapande..

Samarbete i förskolan

Föreliggande arbete Àr ett examensarbete utfört vid LuleÄ Tekniska Universitet, Sverige. Syftet med denna studie var att studera förskollÀrarens instÀllning till samarbete mellan barnen. För att forska kring detta har vi anvÀnt oss av en kvalitativ intervju med fyra pedagoger samt observationer av förskoleverksamheten. I vÄr undersökning har vi utgÄtt frÄn lÀroplanen och litteraturstudier. Resultatet visar att förskollÀrare vill att samarbete ska genomsyra deras verksamhet och att samarbete mellan barn Àr utvecklande pÄ mÄnga olika sÀtt.

Kommunikation vid daglig överlÀmning - förtroendefullt samarbete : Samverkan mellan förskola och hem

SammanfattningEn central uppgift för förskollÀrarna Àr att i nÀra samarbete med vÄrdnadshavarna stimulera och vÀgleda barnen (Skolverket, 2010). Förskolans arbete med barnen skall ske i ett nÀra och förtroendefullt samarbete med vÄrdnadshavare. För ett nÀra samarbete mellan förskola och hem kan daglig överlÀmning mellan förskolan och hemmet förvÀntas ha betydelse. Syftet med mitt arbete Àr att undersöka hur ett gott samarbete mellan förskollÀrare och vÄrdnadshavare kan etableras. Vad behöver förskollÀrare för att etablera ett gott samarbete med vÄrdnadshavare oavsett kön, kulturell- eller social tillhörighet?Arbetet bygger pÄ enskilda intervjuer med 4 vÄrdnadshavare och 4 förskollÀrare.

1 NĂ€sta sida ->